Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظاهراً این روزها خواب آرام از چشم شبکه‌های اجتماعی مطرح جهان ربوده شده و بعد از حضور «فرانسیس هاوگن» افشاگر فیس‌بوک در پارلمان انگلیس و هشدار درباره اینکه در آینده این شبکه اجتماعی عامل وقوع ناآرامی‌های بیشتری در سراسر جهان خواهد شد، نوبت به دیگر شبکه‌های اجتماعی محبوب جهان ازجمله تیک تاک، اسنپ چت و یوتیوب رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران این شبکه‌های اجتماعی هم راهی کنگره امریکا شدند تا به سؤالات نمایندگان پاسخ داده و در زمینه عملکرد خود در زمینه فعالیت نوجوانان بر پلتفرم هایشان شهادت دهند.

نخستین حضور تیک تاک و اسنپ چت
«فرانسیس هاوگن» در پارلمان انگلیس بر عدم استفاده فیس بوک از الگوریتم‌های مروج خشونت و تفرقه تأکید کرد و یادآور شد که این شبکه اجتماعی بیش از آنچه به کاربرانش اهمیت بدهد، سودآوری را مد نظر خود قرارداده  و تلاش چندانی برای امنیت این شبکه اجتماعی انجام نداده است. جدا از این موضوع و پاسخ مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک به این اتهامات، کشاندن مدیران عامل سایر شبکه‌های اجتماعی جهان به کنگره برای بسیاری تعجب آور و سؤال برانگیز بوده است. این تعجب بیشتر از آنجا ناشی می‌شود که تیک تاک و اسنپ چت برای نخستین بار است که برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در کنگره حضور می‌یابند و شهادت می‌دهند. در مقابل، نمایندگان فیس بوک در 4سال گذشته 30بار و مدیران توئیتر ازجمله «جک دورسی»، مدیرعامل این شرکت، در مجموع 18بار در کنگره شهادت داده‌اند. مقایسه همین اعداد کافی است تا مردم بسیار کنجکاوانه به صحبت‌های نمایندگان تیک تاک و اسنپ چت در کنگره گوش کنند.
یک روز پس از آن که کنسرسیومی متشکل از 17خبرگزاری، از جمله بلومبرگ، ده‌ها مقاله را براساس داده‌های فاش شده فیس‌بوک منتشر کردند، مدیران تیک تاک، اسنپ چت و یوتیوب که در بین نوجوانان و بزرگسالان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند در مقابل نمایندگان حاضر شدند تا از برنامه‌های فعلی و همچنین آینده خود به منظور حفاظت آنلاین از کودکان و نوجوانان سخن بگویند و آنها را متقاعد کنند که فضای این پلتفرم‌ها برای این گروه هدف، امن است.
در این جلسه، پنل حمایت از مصرف‌کننده کمیته بازرگانی سنا به رهبری «ریچارد بلومنتال» دموکرات و «مارشا بلکبرن» جمهوریخواه تلاش‌های این سه شبکه اجتماعی را برای محافظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان و نوجوانان بررسی کرد. بلومنتال دراین باره گفت: از نگاه ما این پلتفرم‌ها به شیوه‌هایی نامناسب از کودکان برای کسب درآمد بیشتر استفاده می‌کنند بنابراین باید ما را متقاعد کنند که در آینده مانع چنین اتفاقاتی می‌شوند. ترویج خرابکاری، خشونت علیه کودکان و نوجوانان، تبلیغاتی که منجر به اختلالات تغذیه‌ای آنها می‌شود و همچنین بازاریابی‌هایی که این گروه را هدف قرار می‌دهد از مواردی است که نمایندگان کنگره متفق القول بر آن اتفاق نظر دارند و معتقدند این موارد به کودکان آسیب می‌رساند.
«بلکبرن» هم یادآور شد: برای مدت طولانی، ما به پلتفرم‌ها اجازه داده‌ایم که محتوای خطرناک را برای کاربران کودک  و نوجوان خود تبلیغ کنند و این موضوع باید جایی متوقف شود. وی همچنین نگرانی‌هایی درباره امنیت داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط تیک تاک و اشتراک‌گذاری آن با دولت چین، جایی که شرکت مادر ByteDance در آن مستقر است، دارد هرچند تیک تاک یادآور شده که همه اطلاعات را در بیرون از چین ذخیره می‌کند.
«اولاین دوک» از دانشگاه هاروارد نیز دراین باره می‌گوید: فیس بوک تنها نقش آفرین شبکه‌های اجتماعی نیست و اگر قرار است در مورد کاربران نوجوان صحبت کنیم، باید عملکرد و سیاست‌های پلتفرم‌های مورد علاقه این قشر ازجمله تیک تاک، اسنپ چت و یوتیوب را مورد بررسی موشکافانه قرار دهیم.
گفتنی است «ریچارد بلومنتال» و «اد مارکی»، نمایندگان دموکرات ماساچوست همچنین تلاش داشته‌اند  قانون حفاظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان را که در سال 1998، سال‌ها قبل از راه‌اندازی شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی به تصویب رسیده بود ، به‌روزرسانی کنند. در حال حاضر این قانون جمع‌آوری اطلاعات شخصی کودکان زیر 13سال را محدود می‌کند و حمایت‌ها را به 16 سال افزایش می‌دهد. بلومنتال همچنین از قوانینی برای منع برخی از روش‌های بازاریابی برای کاربران آنلاین زیر 16سال هم حمایت کرده است که از آنها می‌توان به ممنوع کردن ویژگی‌های پخش خودکار و الگوریتم‌هایی که محتوای خشن و خطرناک را تقویت می‌کنند، اشاره کرد البته این لایحه تا به امروز هیچ حامی جمهوریخواهی نداشته است.

تلاش‌های تیک تاک
شبکه‌های اجتماعی یوتیوب، تیک تاک و اسنپ چت در کنگره با دفاع از عملکرد خود در حفظ حریم خصوصی نوجوانان یادآور شدند به طور مداوم ویژگی‌هایی را برای محافظت بهتر از کاربران جوان ایجاد می‌کنند. به‌عنوان مثال مایکل بکرمن، مدیر تیک تاک که ماهانه بیش از یک میلیارد کاربر دارد، گفت: ما همچنان به ایجاد تجربیات متناسب با سن برای نوجوانان در طول رشد آنها و توانمندسازی خانواده‌ها با کنترل والدین ادامه می‌دهیم. تیک تاک درحال حاضر ارسال پیام‌های مستقیم را برای کاربران زیر 16سال غیرفعال کرده است. همچنین هنگامی که یک نوجوان زیر 16سال اولین ویدیوی خود را منتشر کند، تیک تاک یک پیام پاپ آپ را نمایش می‌دهد و از وی می‌خواهد انتخاب کند که چه کسی می‌تواند محتوای او را تماشا کند، چراکه گزینه «همه» برای وی غیرفعال است. همچنین نوجوانان  13 تا 15ساله بعد از ساعت 9 شب هیچ اعلانی دریافت نمی‌کنند و این زمان برای نوجوانان 16 تا 17ساله به ساعت 10 شب رسیده است و البته اعلان‌ها صبح روز بعد در ساعت 8 صبح از سر گرفته می‌شود.
مدیران تیک تاک دراین جلسه همچنین انتقادات مربوط به تبلیغ محتوای مضر برای کودکان را رد کرده و یادآور شدند به منظور کمک به جوانان و والدین در تعدیل مدت زمانی که کودکان در برنامه صرف می‌کنند، ابزارهایی مانند مدیریت زمان صفحه نمایش ارائه داده‌اند.  تیک تاک در سال‌های اخیر اقدامات خاصی را برای محافظت از ایمنی کودکان انجام داده که از آن می‌توان به غیرفعال کردن ویژگی پیام‌رسانی مستقیم برای کاربران زیر 16سال اشاره کرد. همچنین نوجوانان تنها مجاز به ارسال ویدیوهایی هستند که از طریق نظارت محتوا تأیید شده باشند.
گفتنی است در اوایل سال‌جاری پس از اینکه رگولاتورهای فدرال به تیک تاک دستور دادند تا نحوه تأثیرگذاری روی کودکان و نوجوانان را فاش کند، این پلتفرم شیوه‌های حفظ حریم خصوصی خود را برای جمعیت زیر 18 سال تشدید کرد. یک کمیته جداگانه مجلس نمایندگان هم پیش از این سرویس ویدیویی YouTube Kids را بررسی کرده و قانونگذاران گفتند که شاخه یوتیوب به کودکان مطالب نامناسب را ارائه می‌دهد تا بتواند برای آنها تبلیغات انجام دهد. این برنامه، هم با میزبانی ویدیو و هم نمایش‌های اصلی، در حدود 70 کشور در دسترس است؛ موضوعی که حالا تیک تاک در مقابل نمایندگان کنگره از آن دفاع کرده و البته تعهد داده است که کم و کاستی‌ها را جبران کند.

این یوتیوب پرطرفدار
هیأتی از کمیته نظارت و اصلاح مجلس به مدیرعامل یوتیوب گفت این سرویس به اندازه کافی برای محافظت از کودکان تلاش نمی‌کند و برای تصمیم‌گیری درباره اینکه کدام ویدیوها روی پلتفرم ویژه کودکان قرار می‌گیرند، تنها به هوش مصنوعی اتکا کرده است درحالی که نظارت بر فضای ویژه کودکان نیاز به حضور فعال نیروی انسانی دارد. درمقابل، مدیر یوتیوب گفت YouTube Kids که در سال 2015 ایجاد شد، ابزارهایی برای کنترل و سفارشی کردن برنامه برای کودکان در اختیار والدین قرار می‌دهد و کودکان زیر 13سال اجازه حضور در یوتیوب را ندارند. یوتیوب همچنین 7میلیون حساب کاربری را در 9ماهه سال 2021 حذف کرده است که 3میلیون عدد آن در سه ماهه آخر به‌صورت خودکار حذف شده است.

اسنپ چت 500میلیونی
اسنپ چت ماهانه بیش از 500میلیون کاربر فعال دارد و بیش از 80درصد از کاربران، بالای 18سال هستند. حالا مدیران این کمپانی در مقابل نمایندگان کنگره ایستادند تا درباره محافظت از کودکان بر این پلتفرم شهادت دهند. هر چند در سال 2019 اسنپ چت با فشارهایی برای توقف فروش غیرقانونی موادمخدر و ارتباطات در سایت‌های خود مواجه شد ولی ظاهراً تلاش‌هایی برای حل مشکل داشته است. جنیفر استات، معاون سیاست عمومی جهانی اسنپ چت در کنگره یادآور شد برای محافظت از کودکان تلاش فراوانی کرده است و این پلتفرم هیچ برنامه بازاریابی برای کودکان ندارد. همچنین افراد زیر ۱۳سال مجاز به ایجاد حساب‌های اسنپ چت نیستند و ابزارهایی هم برای نظارت بیشتر والدین بر فرزندان وجود دارد که بسیار کاربردی هستند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان شبکه های اجتماعی برای محافظت برای کاربران شبکه اجتماعی حریم خصوصی تیک تاک پلتفرم ها یادآور شد زیر 16سال فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۶۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حضور ۲۱۵۰ دانش‌آموز در گروه‌های مختلف از جمله اسکرچ جونیور، اسکرچ، برنامه سازی، طراحی وبگاه و برنامه نویسی بر روی سخت افزار (IOT)، گروه‌های خلاقیت، ربات‌های جنگجو، مسیریاب، نوریاب، فوتبالیست و گروه جهانی WRO رقابت جذابی را به نمایش گذاشته اند. این رویداد یک سکو برای کشف استعداد‌های نوجوان در عرصه برنامه‌نویسی نرم افزار و سخت افزار است.

رویداد برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در محل دانشگاه صنعتی شریف و با هدف ایجاد فرهنگ عمومی برنامه‌نویسی و کشف و پرورش استعداد‌های دانش آموزان در زمینه فناوری‌های پیشرفته برگزار شد.

دانش آموزان برتر، سهمیه حضور در مسابقات جهانی و هزینه مرکز نوآوری دانش آموزی لنسر شریف را دریافت خواهند کرد. (به گفته برگزارکننده مسابقه لنسر به جنگجویان نوک پیکان حمله می‌گویند)

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • برپایی دو رویداد در باغ هنر برای کودکان و نوجوانان
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم